Haptotherapie

  • Haptotherapie helpt je bij burnout beter voelen wanneer je lichaam signalen afgeeft van vermoeidheid, weerstand, zin, spanning en nog veel meer.

Wat doet haptotherapie voor jou

Haptotherapie helpt je je bewust te worden van hoe je met jezelf en de wereld om je heen omgaat. Dan leer je bewuster kiezen en kun je flexibeler omgaan met de uitdagingen die het leven biedt. Dit doen we in de vorm van een gesprek (denken), oefeningen (handelen) en aanraking (voelen). Aan je houding, manier van bewegen, stemgebruik, ademhaling enz is af te leiden hoe je denkt, voelt en handelt. Dat is gedurende je leven een patroon geworden. Het komt voort uit emoties. Bij de ene persoon ligt boosheid wat meer op de voorgrond en bij de ander angst, of verdriet. En daarin onderscheiden we geen goed en fout. Elke manier, elk grondpatroon, heeft kwaliteiten en valkuilen in zich.

Als je dingen wilt veranderen is het belangrijk eerst te weten hoe je de dingen nu doet, ziet en ervaart. Op basis daarvan kun je kijken waar je vast loopt en zou willen ontwikkelen. Je gaat aan den lijve ervaren hoe je omgaat met thema’s als ruimte en nabijheid, druk en trek, pijn, stilte, emoties, spanning en grenzen. Aanraking is de meest directe vorm van contact en laat je dit heel goed voelen. Hoe je reageert zegt wat over je emotionele aansturing, je draag- en veerkracht en de manier waarop je communiceert met anderen.

Dat wat je in de sessie laat zien, doe je vaak ook zo in het dagelijks leven. Deze manier van ‘omgaan met’ levert je wat op of het kost je wat, in het hier en nu. En daar werken we mee. Optimaliseren van wat je al doet, en aanvullen met wat je nog niet doet. Als je gevoeliger wordt voor de signalen van je eigen lichaam kun je beter kiezen. Je bent duidelijker voor jezelf én voor anderen. Je kunt dus ook met je partner samen in therapie komen om je relatie te verbeteren.  Ook kun je als team een training volgen. Als je ontwikkelvragen hebt ten aanzien van bijvoorbeeld communicatie, werk, jezelf presenteren kun je kiezen voor een coaching traject. Als je vastloopt in je leven en relaties of je vragen raken aan dieper gelegen oorzaken is haptotherapie passender.

Emotionele aansturing van gedrag

Vrolijk 0%
Boos 0%
Bang 0%
Verdrietig 0%

Informatie

Na het maken van de afspraak zie ik je in mijn praktijk en maken we verder kennis. Hierin staat het duidelijk krijgen van je vraag centraal. Dit doen we in de vorm van een gesprek.
In de vervolgsessies werk je aan de hand van je hulpvraag door middel van gesprek, aanraking en oefeningen. Je leert hierdoor gevoeliger te worden voor signalen die je lichaam je geeft, te zijn met wat er is en je krijgt meer inzicht in wat je doet in je communicatie en gedrag in de situatie en de interactie. Je probeert hierin nieuwe dingen uit. Dit vertalen we naar de situaties in je dagelijks leven waar je vraag betrekking op heeft.

Wil je een afspraak maken, bel dan 06-22852358
of vul het contactformulier in. Dan mail of bel ik je terug.

Haptotherapie €93,-
Relatietherapie €155,-
Coaching particulier €98,- incl BTW, zakelijk €140,- ex BTW
Training team zakelijk €180,- ex BTW (offertetraject).

Vergoeding therapie: (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor vergoedingen zie hier.
Vergoeding coaching: wanneer je de coaching volgt in het kader van een persoonlijk ontwikkeltraject binnen de organisatie waar je werkt, dan worden deze kosten vaak door je werkgever vergoed. Ik maak graag een offerte.

Een team- of afdelingsgericht traject op (uw) locatie kan door de haptonomische benadering tot nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen leiden. De toegevoegde waarde van haptonomie in het bedrijfsleven wordt steeds meer gezien. Het draagt bij aan een heldere communicatie met elkaar en het optimaal omgaan met je eigen en elkaars kwaliteiten en valkuilen. Zowel op uitvoerend als op managementniveau. Hierin werk ik samen met andere coaches en/of haptotherapeuten. Ik kom graag langs om te onderzoeken hoe een haptonomisch coachingsaanbod bij kan dragen aan de vraagstellingen binnen het bedrijf.

Het percentage zieke medewerkers met een burnout is bijzonder groot en stijgt nog steeds. Voor de werknemer een nare ervaring maar ook voor de werkgever. De medewerker is vaak langdurig niet inzetbaar en de belasting op de rest van het team wordt nog groter dan die al was. Een situatie om te willen voorkomen.

Persoonlijk heb ik tweemaal een burnout gehad. Dit had ik kunnen voorkomen als ik toen had geweten en gevoeld wat ik nu doe. Haptonomie is bij uitstek helpend voor mensen die hun lichaam niet meer zo goed voelen en gemakkelijk over hun grenzen heen gaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Ik heb een bijzondere interesse in dit onderwerp en wil medewerkers die het risico lopen burnout te raken heel graag begeleiden zodat zij op tijd het tij kunnen keren en meer kwaliteit en plezier van werken en leven kunnen ervaren.