Relatietherapie

Wat is haptonomische relatietherapie

Wanneer relatietherapie? Begrijpen of bereiken jullie elkaar niet? Heb je het gevoel dat je partner geen rekening met je houdt? Is het gevoel over? Heb je geen zin meer in seks, of je partner niet, of juist meer dan jij? Mis je juist intimiteit? Irriteer je je vaak? Krijg je alsmaar kritiek? Wordt de ander heel boos? Kunnen jullie niet met elkaar praten? Of niets met elkaar doen? Is er sprake van disbalans, door bijvoorbeeld ziekte of grote gebeurtenissen als een vastgelopen rouwproces, een genderidentiteitsvraag?

Allemaal, en er zijn er nog veel meer, voorbeelden van wat je in je relatie tegen kunt komen waardoor deze moeilijker loopt dan in het begin. En dat is niet gek, het is namelijk onderdeel van het hebben van een relatie. Je relatie kent verschillende fasen waarin je je anders tot elkaar verhoudt. Jullie zijn individuen die naast de ontwikkeling binnen de relatie ook een eigen ontwikkeling kennen. En soms is dat even niet meer zo afgestemd als in het begin waarin de hormonen de verbinding helpen maken.

Ook kun je beschadigd raken in je relatie, door een opmerking of gedrag wat je diep raakte. Dat heeft heling nodig. Soms kan dat samen, en soms is dat iets wat je alleen zelf kunt doen. Vaak hebben we mooie intenties richting elkaar, maar zorgen onze eigen gekwetstheden er voor dat we de ander onbedoeld toch pijn doen. Of dat de ander pijn heeft zonder dat we dat weten op dat moment en dan komt het er op een ander, voor jou onlogisch moment, of op een andere manier ineens uit. Wat veel mensen moeilijk vinden is op het moment zelf goed voelen wat iets met ons doet. En daar woorden aan te geven zonder de ander verantwoordelijk te maken voor jouw gevoel. De ander voelt zich snel aangevallen, verdedigt zich en dat was precies niet wat je nodig had.

Om inzicht te krijgen in hoe jullie verbaal en vooral ook non-verbaal met elkaar communiceren, gaan jullie met elkaar praten, elkaar aanraken en samen praktische ervaringsoefeningen doen. Zo kunnen jullie oefenen met de onderliggende emotionele lagen die belangrijk zijn in de verbinding. Je leert goed voelen wat er bij jou van binnen gebeurt, en daar uiting aan te geven. Zodat de ander jou kan begrijpen en mee kan voelen, compassie kan hebben voor jou. Je leert waar jouw gevoeligheden liggen en hoe je kunt omgaan met plotseling opkomende pijn, boosheid, verdriet. En nee, jullie hoeven het niet over alles eens te worden. Er kan ook verbinding zijn in gevoel, vanuit respect voor elkaars visie en gevoelens. En ok kunnen zijn met dat er even geen verbinding is, is ook een kunst op zich. Inzicht en kunnen meevoelen met elkaar geeft vaak meer ruimte om te komen tot een oplossing die ok voelt voor beiden.

Soms kan het helpen om in een aantal individuele sessies eens stukje verder uit te werken, maar in principe doen jullie het met elkaar. Er wordt gehuild en gelachen en jullie zullen uit jullie comfortzone gaan. Haptonomische relatiebegeleiding is confronterend. Het is een avontuur dat jullie altijd bij jullie zullen dragen. Welke richting de relatie uiteindelijk ook opgaat. Want soms is op een respectvolle manier afscheid nemen de meest haalbare oplossing. En neem je wat je over jezelf hebt geleerd mee naar een volgende.

Wacht niet te lang met hulp inroepen als je relatie moeizaam verloopt want vertrouwen is sneller stuk dan het herwonnen is. En vaak is met ondersteuning veel moois onder handbereik. Liefde is een sterke kracht. Haptonomische relatietherapie maakt daar gebruik van, voor jezelf en de ander.

Booster retreats!  Naast losse sessies bied ik ook Boosterweekend retreats aan voor stellen. Jullie verblijven van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de studio/praktijk. Op vrijdagavond hebben jullie een calming down sessie, de volgende ochtend een exploring sessie en op zondagmiddag een integration sessie. Het blijkt dat je zo intensief, buiten je eigen omgeving, snel tot de kern komt en zonder afleiding kunt oefenen met nieuw gedrag. Naast dat je kunt genieten van het doen van mooie wandelingen in het Twiske, het elkaar geven van een uitgebreide massage of van heerlijk uit eten of naar de film, het theater of een museum gaan. Mail me voor meer informatie.

 

Behoeftenpyramide Maslow

Effect van de boodschap

Communicatie 0%
Lichaamstaal 0%
Betekenis stem 0%
Woorden 0%

Informatie

Kosten haptomische relatiebegeleiding: €155,00.
Duur: 75 minuten met maximaal 10 minuten uitloop.
Intake/kennismaking: als sessie haptonomische relatiebegeleiding.

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering.

Willen jullie een afspraak maken,
bel dan 06-22852358
of vul het contactformulier in.
Dan mail of bel ik jullie terug.

In 2019 ben ik drievoudig afgestudeerd als haptotherapeut, haptonoom/coach en haptonomisch trainer bij Synergos in Amersfoort. Daarna heb ik de specialisatie Relatiebegeleiding gedaan bij Haptonomisch Centrum Nederland en trauma en hechting nascholingen bij het Upledgerinstituut. Met mijn ervaring in tantra heb ik veel verdieping op kunnen doen in de verbinding.

Ik ben als GZ-haptotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VVH. Kijk voor cliëntinformatie zoals de Beroepscode GZ-haptotherapeut op de website van de VVH.

Cliëntervaringen