Saskia van Dongen

Mijn hele lang ben ik al geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Waarom zijn mensen zoals ze zijn en doen ze zoals ze doen? Hier gaat het voor mij écht over in het leven. Over jou, in relatie tot de anderen. Dit wordt zichtbaar in je relatie, je vriendschappen, je werk. Waarom lopen we zo aan onszelf voorbij, waarom zijn we allemaal zo onzeker. Hoe zorgen we er voor dat we dicht bij onszelf blijven, en weer compassie voelen naar de ander in wie hij is zoals hij is. Dat we elkaar echt ontmoeten,  in plaats van dat we ons steeds meer terugtrekken achter de schermen van de digitale wereld.

In de stappen die ik heb gezet in mijn leven om van mijn faalangst en gerichtheid op de ander af te komen, ben ik het hardst gegroeid van haptotherapie. Bewustzijn had ik al jaren maar het er over praten loste de problemen niet op. Het daadwerkelijk voelen van mijn gedragspatronen maakte het zo ontzettend duidelijk. Zo kon ik ook de kracht die ik in me heb ervaren. De stappen om dingen anders te doen werden hierdoor heel concreet. Ik voel beter wie ik ben, wat ik wil en uit dat ook. Ik ben minder afhankelijk van wat andere mensen van me vinden. Dat maakt het gemakkelijker mezelf te zijn. Dat maakt mijn leven veel leuker en waardevoller.

Die ontwikkeling gun ik andere mensen ook. Dus ik ben in 2015 gestart met de opleiding tot haptotherapeut bij Synergos in Amersfoort. Een van de drie opleidingen in haptonomie die gericht is op werken in het hier en nu, zonder oordeel, met aandacht voor aanraking en concrete waarneming zodat je kunt onderbouwen wat je doet. Niet zweverig dus. Aanraking doet mensen zichtbaar goed.

Als haptonomisch coach zet ik ook mijn levens- en ervaring in. Ik ben opgeleid als paramedisch therapeut en intuïtief coach. Werkervaring heb ik in de zakenwereld, de zorg, het onderwijs en politieke omgevingen. Zie Linkedin. Ik bied jou wat jou verder helpt in je leven.

Mijn doel is bij te kunnen dragen aan dat ieder volledig zichzelf kan zijn in het leven. Dat je authentiek kunt zijn en met je eigenheid je unieke waarde vertegenwoordigt in deze wereld.

Socials