Het lichaam liegt niet

Het lichaam liegt niet

Haptotherapie forum

Hoe waait de wind bij jou? En kan je het bewijs daarvan terugzien in je lijf?

Gespannen spieren, gebogen schouders, trillende handen, overgewicht/ondergewicht, uitslag…noem het maar op…allen zijn tekenen van hoe het er met de betreffende persoon aan toe gaat in zijn/haar innerlijke wereld. ‘Zo binnen, zo buiten’, is niet voor niets een bekende uitspraak.

Het lijf heeft en geeft een schat aan informatie en kan ons vrij simpel en direct wijzen op dat wat er gaande is. En het mooie hierbij is ook nog eens: het lichaam liegt nooit. En dus kunnen we er altijd vanuit gaan dat de signalen die het lijf ons geeft, volledig betrouwbaar zijn en bedoeld zijn om ons te helpen.

In haptotherapie wordt veel gebruik gemaakt van deze wijsheid van het lichaam. Soms hoeven wij – therapeut en cliënt – helemaal niets te doen of te zeggen. Het lichaam spreekt dan al voor zich. De therapeut kan vervolgens de soms subtiele hints, signalen, houdingen, spierspanningen of bewegingen middels oefeningen of aanrakingen kenbaar, voelbaar en inzichtelijk maken, zodat jij er direct mee aan de slag kan.

Wil jij ook de signalen van je lijf beter leren (h)erkennen, interpreteren en recht aandoen? Kijk dan eens of er een haptotherapeut bij jou in de buurt zit!

#haptonomie #haptotherapie

 

https://www.facebook.com/585381431798240/posts/796085037394544/